Продукти:
3бр. яйца
1к.ч. мусковадо
1к.ч. захар
3/4ч.ч. прясно мляко/150мл./
1/2к.ч. растителна мазнина/50мл./
1ч.ч. настъргани моркови
1к.ч. настъргани ябълки
3ч.ч. брашно
1к.ч. натрошени орехи
1к.ч. стафиди
2шушулки кардамон
1ч.л. канела
1п. бакпулвер
Приготвяне:
Разбиваме яйцата с 1к.ч. мусковадо и 1к.ч. захар до получаване то на плътен крем. Прибавяме 1/2к.ч. растителна мазнина и 3/4ч.ч. прясно мляко при непрекъснато бъркане.Изсипваме настъргани моркови и ябълки.Поръсваме с настърган кардамон и канела.Объркваме .В купа смесваме 3ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер.Прибавяме към сместа и объркваме до получаване на хомогенна смес.Поръсваме натрошени орехи и стафиди .Разбъркваме.Изсипваме в намазнена форма за кекс.Печем в загрята фурна.Проверяваме с дървена клечка за готовност.Тя трябва да е суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
sesame sea scallops glass noodle
Преди 1 час
4 коментара:
Много харесвам такива рецепти. Страхотн кейк! Пробвала съм кейк с моркови, но не ми е хрумвало да комбинирам и с ябълки. Благодаря за рецептата.
С удоволствие следя публикациите в блога.
За мен ще бъде радост да приемете тази награда
Усмихнати пролетни дни: Лети
Свежо! И на мен ми харесва рецептата! Мисля, че тук мусковадо-то ще придаде специфичен, много приятен вкус..
Поздрави сърдечни, Нанита и пожелание за един хубав, спорен и ведър ден :-)
Вкъщи всички харесваме такива кексове.
Твоят изглежда много вкусен и несъмнено ароматен.
Слънчева и усмихната седмица, Нанитка :)
Lety ,сърдечни благодарности за приятелското отношение!
Дими,съгласна съм с теб.Придава приятен вкус и с удоволствие си го хапваме.
Ина,благодаря ти за топлите думи!
Вкусни и усмихнати пролетни дни!
Публикуване на коментар