Продукти:
4бр. пилешки филета нарязано на хапки
1глава лук нарязана на ситно
1ч.ч. бланширани фъстъци
1/2к.л. кимион
1к.л. червен пипер
1к.л. кориандър
1к.л. къри
1ч.л. босилек
4скл. счукан чесън
чер пипер
сол
Приготвяне:
Запържваме лука и прибавяме пилешкото месо.Запържваме до побеляване и поръсваме с 1/2к.л. кимион,1к.л. кориандър,1к.л. къри,1ч.л. босилек и чер пипер.Покриваме с капак и оставяме да се задушава до полуготовност.Махаме капака и изчкваме да остане пилешкото мео на мазнина.Добавяме 1ч.ч. бланширани фъстъци и разбъркваме.След 5-6мин.поръсваме с червен пипер,4скл. счукан чесън и сол.Разбъркваме и след 2-3мин. оттегляме от котлона.
Сервираме върху канапе от ориз.
2 коментара:
Интересно предложение, Нанита :)
Поздрави и хубав следобед :-)
Toni,пилешкото е на почит у дома и когато съм го приготвяла с ядки или семена, все е харесвало.
Хубава топла седмица!
Публикуване на коментар