Продукти:
600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1/2к.ч. настърган или много ситно нарязан лук
1бр. белтък
1к.ч.магданоз
1/2к.л.чер пипер
1ч.л.сол
галета за овалване
за плънката:
1/2к.ч. нарязани моркови
1/2к.ч. нарязани кисели краставички
1к.ч. кашкавал на малки кубчета
2с.л. горчица
за соса:
2глави лук нарязана на шайби
4бр. домати на кубчета или от консерва
1с.л. мащерка
1к.ч. магданоз
4скл. чесън
щипка захар
чер пипер
сол
Приготвяне:
Омесваме мляното месо с 1к.ч. мокри хлебни трохи,1/2к.ч. настърган или много ситно нарязан лук,1бр. белтък,магданоз,чер пипер и сол.Объркваме продуктите за плънката.
Разделяме омесената кайма на шест.От всяко топче правим питка и слагаме от плънката в нея.Загръщаме добре и оформяме,така че да се покрие плънката и да не се показва навън.Овалваме в галета и прибираме в хладилник.
Запържваме лука и нарязаните домати до полуготовност.Прибавяме 4-5скл. чесън.Поръсваме със щипка захар, мащерка,чер пипер и сол.Объркваме и изсипваме в тавичка.
Изваждаме руладините от хладилника.Леко запържваме от всички страни и нареждаме в тавичка върху доматения сос.Доливаме до половината на руладините гореща вода.
Печем в загрята фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар