06 февруари 2010

Мъфини с кайсии без брашно/глутен




Продукти:

2бр. яйца
3/4ч.ч. намачкани плодове от компот/кайсии/
2с.л. растително масло
1к.ч. захар
3/4ч.ч. оризово брашно
1к.ч. царевично брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме 2бр.яйца,2с.л.растителна мазнина и 3/4ч.ч.намачкани кайсии.
В друга купа объркваме 3/4ч.ч.оризово брашно,1к.ч.царевично брашно,1к.ч. захар,1п.бакпулвер и 1ч.л. ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме добре и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Печем в загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 10бр. мъфини

4 коментара:

Еoc каза...

Интересна рецепта. Благодаря, че я сподели, Нанита :)

di_ani каза...

Нанита,
допадат ми новите ти идеи за
безглутенови сладкиши.
Благодаря ти и
хубава неделя, Диана

Nanita каза...

Еoc,Диани,благодаря ви!Преди няколко седмици в блога на Йоана имаше няколко предложения за безглутенови рецепти.Още тогава реших да споделя някои от нещата,които съм правила когато спазвах тази диета.Реших сега да е този момент,а може би и периодично ще публикуваам по една рецепта.Знам колко е трудно на спазващите тази диета, да се хранят разнообразно и се надявам да съм полезна по този начин.
Спорна и усмихната седмица!

fedora каза...

Я виж ти... Изглеждат много апетитни! А, аз днес в магазина се чудих, кой ли купува оризовото брашно и за какво? (А, то май беше оризов грис) Както и да е.
Спорна седмица и усмивки :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB