11 октомври 2009

Запеканка с пилешко месо





Продукти:

400-500гр. пилешко филе или пържола бут
2ч.ч. нарязан на едро праз или лук
300гр. измити и нарязани на едро гъби
3-4бр. сварени картофи нарязани на шайби
1ч.ч. замразена царевица
1бр. малка тиквичка
100гр. топено сирене
1ч.ч. прясно мляко или сметана
растителна мазнина
2-3скл. чесън
1ч.л. босилек
чер пипер
сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото месо на жулиени.Запържваме в растителна мазнина до полуготовност.Изваждаме с решетъчна лъжица.В същата мазнина слагаме последователно да се запържат нарязания праз,нарязаната тиквичка и накрая слагаме сварените картофи.Оставяме да се запържат около 10мин.Прибавяме царевицата и накрая счукания чесън.Оставяме още 2-3мин. на котлона и след това оттегляме.
В тавичка нареждаме на дъното картофите.Смесваме пилешките късчета с останалите зеленчуци и нарязаното топено сирене.Разпределяме върху картофите.Заливаме с 1ч.ч. готварска сметана.Поръсваме с босилек,чер пипер и сол.Слагаме да се пече в сгорещена фурна.Когато е почти готово ястието,изваждаме и поръсваме с настърган кашкавал или пармезан.Връщаме обратно във фурната да се запече.
По желание може да замените прясното мляко със бешамелов сос, или да сварите прясното мляко със топеното сирене и едва тогава да залеете ястието.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB