11 октомври 2009
Пилешки гърди с картофи и бамя
Продукти:
3бр. пилешки гърди или 6бр. пилешки бутчета
4-5бр. моркови
500гр. бамя
2бр. домати нарязани на парчета
4-5бр. картофи
1голяма глава лук нарязана на едро
3-4скл. счукан чесън
растителна мазнина
магданоз
босилек
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и отрязваме дръжките на бамята.
Попарваме във вряща подсолена вода с оцет,за около 5мин.Изсипваме в гевгир и оставяме да се отцеди.
Измиваме и нарязваме пилешките гърди на четири.Запържваме в растителна мазнина докато побелее месото.Изваждаме с решетъчна лъжица и слагаме в тавичка.
В същата мазнина запържваме нарязания лук,моркови,картофи и домати.Накрая прибавяме счукания чесън и оставяме още 2-3мин. да се запържва.Прибавяме бамята,разбъркваме и изсипваме в тавичката.
Доливаме гореща вода и слагаме да се пече в сгорещена фурна.
Когато водата е почти извряла посоляваме,поръсваме с черен пипер,босилек и изключваме фурната.Оставяме ястието в нея още 5-10мин.
Поръсваме с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита,
обичам бамя и твоето предложение е чудесно.
Снимката е така апетитна.
Усмихната нова седмица, Диана
Ех....винаги намираш похвални думи!Благодаря ти!
Спорна и ведра седмица Диани!
Публикуване на коментар