19 юли 2010
Пудингови кексчета с манго /без глутен
Продукти:
2бр. яйца/малки
1к.ч. захар
100гр. меко краве масло
150мл сок от манго
100гр. настърган шоколад
1п. шоколадов пудинг/царевично нишесте/
1ч.ч. оризово брашно
1к.ч. портокалови корички
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Разбиваме 100гр. краве масло с 1к.ч. захар.Прибавяме едно по едно 2бр. яйца.Добавяме настъргания шоколад и разбиваме 2-3мин.Прибавяме 140мл сок от манго и разбъркваме.В купа смесваме 1п. шоколадов пудинг/царевично нишесте/,
1ч.ч. оризово брашно с 1п. бакпулвер и
1к.л. ванилия.Прибавяме към течните съставки и объркваме добре.
Разпределяме във формички за кексчета или мъфини.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Labrex има чудесно предложение за пудингови мъфини.`
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Прекрасни са! Чудесна рецепта!
Бих ги забъркала веднага, но в момента нямам оризово брашно, а вън вали като из ведро... Май ще трябва да почакат тези хубави кексчета, но ще се възползвам от рецептата непременно. Благодаря!
Сърдечни поздрави!
Нанита,
харесвам пудинговите десерти,
а в съчетание с шоколад и портокалов аромат -
отново чудесна рецепта!
Поздравления,
много усмивки и лятно настроение, Диана
Направих тези пудингови кексчета за сина ми, който е на безглутенова диета. Станаха страхотни! Упойващ аромат и чудесен вкус! Браво, Нанита!
Публикуване на коментар