22 ноември 2010

Ароматно пиле с гъби и чеснови крутони

Продукти:

2бр. пилешки филета/300-400гр.
150гр. гъби
2ч.ч. чеснови крутони
ементал
1бр. яйце
1ч.ч. заквасена сметана
3/4ч.ч. прясно мляко
80-100гр. Гуада или друго твърдо сирене/кашкавал
1к.л. къри
чер пипер
сол
магданоз за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото филе на хапки.Запържваме в растителна мазнина до побеляване.Прибавяме нарязаните гъби и оставяме10-15мин.да се задуши.Добавяме 2ч.ч чеснови крутони,Гауда на кубчета,объркваме,поръсваме с 1к.л. къри,чер пипер и сол.Прехвърляме в подмазана с краве масло тавичка.
Разбъркваме яйцето,1ч.ч. заквасена сметана и
3/4ч.ч. прясно мляко в купа и заливаме пилешките хапки.Печем в загрята фурна.
Поръсваме с магданоз

5 коментара:

Лилия каза...

Сега

di_ani каза...

Чудесна рецепта, Нанита!
Съчетание на гъби, чесън, с пиле и сирена -
гарантирано вкусно и ароматно!
Поздрав и усмихнат ден, Диана

Dani каза...

Нанита, толкова добро е предложеното съчетание на любими продукти!
Изглежда много апетитно!
Поздрави и хубава вечер!

Dimitrana S. каза...

О, страшно апетитно предложение, Нанита! Браво!

Поздрави сърдечни и пожелания за здрави и уютни есенно-зимни дни :-)

Nanita каза...

Диани,Дани,Дими,благодаря ви за вниманието имилите думи!Спорна и вкусна седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB