Продукти:
500гр. гъби
1ч.ч. нарязан пресен лук или праз
1к.ч. царевица
1к.ч. грах
2к.ч. ориз
1с.л.лимонов сок
1с.л. магданоз
растителна мазнина
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме ориза и заливаме с вода.Оставяме да престои около 10-15мин. в нея.Измиваме под течаща вода и оставяме да се отцеди.
Измиваме и нарязваме гъбите на ивици.Оставяме да се отцедят или попиваме водата с домакинска хартия.
Запържваме пресния лук и прибавяме нарязаните гъби.Поръсваме с 1с.л. лимонов сок и объркваме.Оставяме да се запържат докато крайчетата им леко покафенеят.Прибавяме 1к.ч. царевица и 1к.ч. грах.Разбъркваме и изсипваме в купа.
Запържваме в растителна мазнина ориза докато побелее.Изсипваме при зеленчуците.Добавяме магданоз.Поръсваме с чер пипер и сол.Объркваме добре и прехвърляме в тавичка.Заливаме с горещ 5 1/2к.ч./550мл/зеленчуков или гъбен бульон.
Печем с силно загрята фурна.
1к.ч.=100мл
9 коментара:
Изглежда много вкусно, задължително ще го пробвам
Нанита,
много свежо пролетно предложение - става и за пости.Благодаря!
Харесах и новите ти идеи за салати и мъфини.
Поздрав и усмихнат уикенд, Диана
Добре изглежда ястието. Звучи ми добре както за основно, така и за гарнитура... според гладниците на масата де:))
Маги,Диани,Бенита,сърдечни благодарности за добрите думи.Вкусен и уютен уикенд!
изглежда вкусно и съм съгласен че може да се използва основно и за гарнитура . Ще бъде изпробвано . :)
Много е хубаво да изненадаш майка си за рождения и ден, когато се прибере от работа.
Аз,го направих и подейства.
Много се зарадва защото не беше опитвала такава храна.
Много е хубаво да изненадаш майка си за рождения и ден, когато се прибере от работа.
Аз,го направих и подейства.
Много се зарадва защото не беше опитвала такава храна.
СТРАХОТНО ВКУСНО ИЗГЛЕЖДА!
Благодаря!Подходящо е и за гарнитура към основното.Поздрави!
Публикуване на коментар