Продукти:
600-700гр. наденички
1кг картофи
1к.ч.растителна мазнина
1к.л. сол
1к.л. чер пипер
2скл. нарязан на ситно чесън
2с.л. мащерка или прясно нарязан магданоз
настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на дебели резени .Оставяме да престоят в купа със студена вода.Отцеждаме от водата и подсушаваме с домакинска хартия.Изсипваме в купа и заливаме със 1к.ч. растителна мазнина,чер пипер и сол.Объркваме добре и изсипваме в загрята тава.Картофите трябва да са на един слой.Изпичаме до зачервяване.Изваждаме от фурната поръсваме с магданоз или мащерка,нарязан чесън и настърган лимон.Сервираме веднага.
Приготвяне на наденичките:
Нарязваме наденичките.Възвираме вода.Пускаме наденичките в нея докато водата възври.Оставяме да побелеят.Изваждаме и отцеждаме.
Печем на загрят оребрен тиган или скара.
Рецептата за печените картофи и наденичка са на Michael Chiarello -Baked Meyer Lemon Fries
Korean Purple Rice Recipe
Преди 1 час
4 коментара:
Нанита, много вкусно изглежда всичко... ама и салатата, която виждам не бих пропуснала!
Вкусно,вкусно!
Поздравления и за публикациите в Кулинарен журнал/дано не сбъркам името/:)
Ух, че апетитно... имам домашни наденички, ще пробвам :)
Хубав ден, Нанитка :)
Благодаря ти Траяна!Публикацията беше в "Домашна кухня".Това е ново списание със формата на "Кулинарен журнал".
Бенита,Ина,дано ви се усладят направени по този начин.У дома ги одобрихме....стават по-сочни.
Спорна и вкусна седмица ви желая!
Публикуване на коментар