06 януари 2011

Сладки със шоколад и конфитюр от сини сливи

Продукти:

60гр. краве масло
1к.ч. захар
1бр. яйце
1к.ч. сладкарска сметана
1 3/4ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия

1 1/2ч.ч. конфитюр от печени сини сливи
1 1/2ч.ч. шоколадов чипс или натрошен на едро шоколад
1к.л. канела
щипка стрит карамфил

50гр. едро смлени бадеми

Приготвяне:

Слагаме в купа 60гр.краве масло и 1к.ч. захар.С пръсти правим "трохи'.Прибавяме 1бр. яйце и
1к.ч. сладкарска сметана при непрекъснато бъркане с миксер.Объркваме 1 3/4ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Отделяме 1/4 от тестото,завиваме в свежо фолио и прибираме в хладилна камера.Останалото тесто слагаме в в хладилник за 1час.
Объркваме 1 1/2ч.ч. конфитюр от печени сини сливи с 1к.л. канела и щипка стрит карамфил.
Изваждаме тестото от хладилника и го поставяме върху хартия за печене.Покриваме със свежо фолио и разточваме/ или притискаме с пръсти/ на правоъгълник с дебелина 0.5см.Прехвърляме в тавичка.Разстиламе объркания с канела и карамфил конфитюр от сини сливи.Поръсваме с 1 1/2ч.ч. шоколадов чипс или натрошен на едро шоколад.
Изваждаме от хладилната камера останалото тесто и го настъргване или разтрошаваме на малки парченца.Объркваме с 50гр. едро смлени бадеми и поръсваме върху шоколада.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
След като изстине нарязваме на малки парченца.

1к.ч. =100мл
1ч.ч. =200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB