09 февруари 2016

Пълнозърнест хляб

Продукти:

за закваската:

1/2кубче мая
1/4ч.ч.брашно
1/2ч.ч.вода
1/4ч.л. захар

1 1/2ч.ч.вода
11/4ч.ч.пълнозърнесто брашно
1ч.ч.ръжено брашно
2ч.ч. типово брашно
11/4ч.ч. бяло брашно
1/2ч.л.сол

Приготвяне.

В макък съд слагаме  натрошено 1/2кубче мая,1/2ч.ч.брашно,1/2ч.ч.вода,1/4ч.л. захар и разбъркваме.Изчакваме да шупне.В голяма купа смесваме 1ч.ч.пълнозърнесто брашно,
1ч.ч.ръжено брашно, 11/4ч.ч. бяло брашно и 2ч.ч. типово брашно.Объркваме и правим кладенче.Изсипваме в него шупналата закваска и 1 1/2ч.ч. вода.Замесваме тесто.Покриваме с кърпа и оставяме да удвои обема си.Разделяме на четири.Оформяме малки хлебчета.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Покрива с кърпа и оставяме за 10мин.
Слагаме тавата във фурна и включваме на 170градуса.Печем до готовност.Покриваме с кърпа.

1ч.ч.=250мл.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB