Приготвяне:
1/4ч.ч. свинска мас
1/3ч.ч. захар
1бр. яйце
1/3ч.ч. кисело мляко
1ч.л. хлебна сода
1п. ванилия
настъргана лимонова кора
11/2ч.ч. брашно
захар за овалване
Приготвяне:
Разбиваме
1/4ч.ч. свинска мас със 1/3ч.ч. захар.Прибавяме 1бр яйце и 1/3ч.ч.
кисело мляко объркана с 1ч.л. хлебна сода при непрекъснато
бъркане.Ароматизираме с 1п. ванилия и настъргана лимонова кора.Пресяваме
1 1/2ч.ч. брашно в купа и изсипваме течната смес в нея.Замесваме тесто
като използваме шпатула или лъжица.Покриваме със стреч фолио и прибираме
в хладилна камера за около 15-20мин да се стегне.
Оформяме малки
топки колкото орех..Потапяме ги в захар и нареждаме в тава върху хартия
за печене.Печем в загрята фурна до златист цвят.Оставяме да
изстинат.Съхраняваме в затворен съд.
1ч.ч.=250мл.
От това количество продукти направих 18бр. курабии.
Адаптирани с малки изменения от
тук
0 коментара:
Публикуване на коментар