27 март 2016

Точени бухти с мая


Продукти:

за закваската:
1/2кубче мая
1/2ч.ч. топло прясно мляко
1с.л. брашно
щипка захар

2бр. яйце
2с.л. захар
2с.л. растителна мазнина
2 1/2ч.ч. брашно
щипка сол
брашно за поръсване на плота и тестото








Приготвяне:

Първо смесваме продуктите за закваската и оставяме да шупне.
Разбиваме 2бр. яйца със 2с.л. захар ,2с.л. растителна мазнина и щипка сол.Прибавяме към закваската и разбъркваме.
Пресяваме брашното в купа и правим кладенче.Изсипваме вътре течните съставки и замесваме меко тесто.Оставяме да "почине" 15-20мин.Разточваме на кора с дебелина 0.5см.
Изрязваме формички по желание.
Нареждаме върху подмазана тава и покриваме леко със свежо фолио.Оставяме докато удвоят обема си.
Наливаме растителна мазнина в малък тиган с високи стени или малка плитка тенджерка около 2-3см.Пържим до златист цвят от двете страни.Нареждаме върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.
Може да поръсим с пудра захар или да напълним със конфитюр,крем или течен шоколад.

1ч.ч.=250мл
Бухтите пържих на степен 3 от 6.
                                                               

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB