28 март 2016

Курабии




 Приготвяне:

1/4ч.ч. свинска мас
1/3ч.ч. захар
1бр. яйце
1/3ч.ч. кисело мляко
1ч.л. хлебна сода
1п. ванилия
настъргана лимонова кора
 11/2ч.ч. брашно
захар за овалване










 Приготвяне:

Разбиваме 1/4ч.ч. свинска мас със 1/3ч.ч. захар.Прибавяме 1бр яйце и 1/3ч.ч. кисело мляко объркана с 1ч.л. хлебна сода при непрекъснато бъркане.Ароматизираме с 1п. ванилия и настъргана лимонова кора.Пресяваме 1 1/2ч.ч. брашно в купа и изсипваме течната смес в нея.Замесваме тесто като използваме шпатула или лъжица.Покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилна камера за около 15-20мин да се стегне.
Оформяме малки топки колкото орех..Потапяме ги в захар и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна до златист цвят.Оставяме да изстинат.Съхраняваме в затворен съд.

1ч.ч.=250мл.

От това количество продукти направих 18бр. курабии.
Адаптирани с малки изменения от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB