30 август 2009

Сладкиш с овесени ядки и сини сливи



Продукти:

1бр. яйце
1к.ч. захар
2с.л. растителна мазнина
100мл прясно мляко
1ч.ч. фини овесени ядки
1ч.ч. бяло брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия

10-12бр сливи нарязани на четири
3с.л. захар
2с.л. корнфлейкс
1к.ч. фини овесени ядки
1к.л. канела

Приготвяне:

Включваме фурната да се загрее до 180-200гр.
В купичка объркваме брашното с ванилия и бакпулвер.
В друга купичка леко разбиваме с бъркалка или вилица 1бр. яйце със захар,прясно мляко,растителна мазнина и овесени ядки.Прибавяме брашняната смес и объркваме добре.
Намазняваме формата,на дъното слагаме хартия за печене и изсипваме сместа в нея.
Смесваме нарязаните сливи със захар,фини овесени ядки,корнфлейкс и канела.Объркваме добре и разпределяме върху сместа на сладкиша.
Печем докато сладкиша се отдели от стените на формата.Проверяваме с дървена клечка.Трябва да остане суха.
Вдигаме сладкиша в средата на фурната върху скара и оставяме да се пече около 10мин. на горен реотан.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Сладкиша е печен във кексова форма 25см на 8см.
Може да се използва и малка кръгла тавичка.Ако печете в по-голяма форма трябва да удвоите продуктите.

8 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
изглежда чудесно!
Хубава рецепта, харесвам олекотени сладкиши.
Усмихнат ден, Диана

Nanita каза...

Благодаря за хубавите думи Дианка!Не винаги има време за специални десерти и тогава приготвям нещо набързо.Докато загрее фурната,сместа за сладкиша е готова.
Така всички в къщи са доволни.Не отнема време,а има сладичко.
Ведър и спокоен ден ти желая!

Federica Simoni каза...

che delizia questa torta!! complimenti!

Laura S. каза...

Hallölchen Nanita si "felicitari" pentru minunata prajitura!
Arata nemaipomenit de apetinsant, de aceea incerc sa traduc reteta cu translatorul si sa o prepar si eu, deoarece a inceput sezonul prunelor.
O saptamina plina de succese si multe salutari din Austria!
Cu prietenie
Laura S.

Nanita каза...

Federika,Laura,сърдечни благодарности за вашето одобрение!Поздрави!

Unknown каза...

Днес приготвих сладкиша - двойна доза в голяма кръгла тава. Страхотен е, свеж вкус, непретенциозен за приготвяне, идеален за мен. Всички го харесахме и благодарим за рецептата. Скоро ще пробваме и сладкиша със смокини, овесени ядки и бадеми. Открих и други съблазнителни рецепти, които ще опитаме. Десислава

Nanita каза...

Деси,радвам се когато се получи добър резултат и се хареса рецептата!Благодаря ти,че сподели!
Хубава вечер!

Анонимен каза...

Здравейте, дали ще се получи с домашно сладко от сини сливи?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB