30 август 2009
Сладкиш с овесени ядки и сини сливи
Продукти:
1бр. яйце
1к.ч. захар
2с.л. растителна мазнина
100мл прясно мляко
1ч.ч. фини овесени ядки
1ч.ч. бяло брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
10-12бр сливи нарязани на четири
3с.л. захар
2с.л. корнфлейкс
1к.ч. фини овесени ядки
1к.л. канела
Приготвяне:
Включваме фурната да се загрее до 180-200гр.
В купичка объркваме брашното с ванилия и бакпулвер.
В друга купичка леко разбиваме с бъркалка или вилица 1бр. яйце със захар,прясно мляко,растителна мазнина и овесени ядки.Прибавяме брашняната смес и объркваме добре.
Намазняваме формата,на дъното слагаме хартия за печене и изсипваме сместа в нея.
Смесваме нарязаните сливи със захар,фини овесени ядки,корнфлейкс и канела.Объркваме добре и разпределяме върху сместа на сладкиша.
Печем докато сладкиша се отдели от стените на формата.Проверяваме с дървена клечка.Трябва да остане суха.
Вдигаме сладкиша в средата на фурната върху скара и оставяме да се пече около 10мин. на горен реотан.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Сладкиша е печен във кексова форма 25см на 8см.
Може да се използва и малка кръгла тавичка.Ако печете в по-голяма форма трябва да удвоите продуктите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
8 коментара:
Нанита,
изглежда чудесно!
Хубава рецепта, харесвам олекотени сладкиши.
Усмихнат ден, Диана
Благодаря за хубавите думи Дианка!Не винаги има време за специални десерти и тогава приготвям нещо набързо.Докато загрее фурната,сместа за сладкиша е готова.
Така всички в къщи са доволни.Не отнема време,а има сладичко.
Ведър и спокоен ден ти желая!
che delizia questa torta!! complimenti!
Hallölchen Nanita si "felicitari" pentru minunata prajitura!
Arata nemaipomenit de apetinsant, de aceea incerc sa traduc reteta cu translatorul si sa o prepar si eu, deoarece a inceput sezonul prunelor.
O saptamina plina de succese si multe salutari din Austria!
Cu prietenie
Laura S.
Federika,Laura,сърдечни благодарности за вашето одобрение!Поздрави!
Днес приготвих сладкиша - двойна доза в голяма кръгла тава. Страхотен е, свеж вкус, непретенциозен за приготвяне, идеален за мен. Всички го харесахме и благодарим за рецептата. Скоро ще пробваме и сладкиша със смокини, овесени ядки и бадеми. Открих и други съблазнителни рецепти, които ще опитаме. Десислава
Деси,радвам се когато се получи добър резултат и се хареса рецептата!Благодаря ти,че сподели!
Хубава вечер!
Здравейте, дали ще се получи с домашно сладко от сини сливи?
Публикуване на коментар