Продукти
700гр. мляно месо
3с.л. кисело мляко
1бр. яйце
1гл. стар лук настъргана на ренде
1филия хляб накисната във вода
кимион
магданоз
чер пипер
сол
за плънката:
5резена шунка
1бр. варено яйце
1/3к.ч. кашкавал на малки кубчета
1с.л. горчица
сол
галета за овалване
Приготвяне:
Отцеждаме хляба от водата,в която е накиснат.Прибавяме към мляното месо заедно с яйцето,лука и подправките.Омесваме каймата и прибираме в хладилник за около час.
Нарязваме яйцето на ситно и объркваме с горчицата и кашкавала.
Разделяме каймата на пет топки.
Разстиламе на питка и поставяме едно парче шунка.
Върху него слагаме сместа с кашкавала и яйцето.Загръщаме като оформяме кюфте.
Овалваме във галета.
Слагаме в намазана с растително масло тава за печене със съединените краища надолу.
По този начин оформяме и останалите кюфтета.
Доливаме 1ч.ч. бира.
Печем до порозовяване /около 40-50мин/. като от време на време поливаме със соса от тавата.
Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до порозовяване.
0 коментара:
Публикуване на коментар