3бр.патладжани
700 гр.мляно месо
1 глава лук
магданоз
босилек
чер пипер
кимион
риган
сол
700гр. консерва белени домати
4скл. чесън
чушки
4скл. чесън
чушки
Приготвяне:
Измиваме патладжаните и нарязваме на филии,но не докрай.Посоляваме.
Омесваме мляното месо,нарязания на ситно лук и подправките за каймата.Измиваме отново патладжана и слагаме от сместа между резените патладжан.Намазваме тава с растително масло и ги нареждаме в нея.
Заливаме с доматите.Прибавяме чушките и чесъна.Поръсваме със чер пипер и сол.
Покриваме с алминиево фолио и печем в загрята фурна около 40 мин.
След това махаме фолиото и готвим ястието докато почти изври соса.Поръсваме с нарязан магданоз.
Рецептата тук и тук
0 коментара:
Публикуване на коментар