01 март 2009

Пилешка супа




Продукти:


2бр пил.бутчета
1 глава лук
1 голям морков
1 парче целина
3-4 картофа
1/2 ч.ч. фиде
1 пипер/зелен/
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
сол, черен пипер, дивесил, магданоз


Бутчетата се сваряват, като периодично се отпенват.Във друг съд се запържва ситно нарязания лук и настърган морков. Бульона от сварените бутчета се прецежда и се добавя съм лука и морковите.Добавят се картофите нарязани на ситни кубчета,целината и нарязания на ивички зелен пипер. Свареното месо от пил. бутчета се накъсва на малки парченца и се слага във бульона.След около 10 мин.се добавя и фидето.Когато фидето се свари се слагат подправките и котлона се изключва.Прави се варена застройка от яйцето,киселото мляко и брашнот/или от жълтък разбъркан с кисело мляко/.Когато супата се сервира,се поръсва със магданоз.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB