25 март 2009
Оризова фритата със зеленчуци
Продукти:
2к.ч ориз
4бр. яйца
0.100гр. сирене
0.150гр. гъби
1к.ч. замразена царевица
1 морков
1к.ч. праз/нарязан на ситно/
сол
чер пипер
Приготвяне:
Измиваме ориза,настъргваме моркова и варим с 6к.ч.вода.Измиваме гъбите и нарязваме на тънки ленти.Във нагорещен голям тиган, слагаме мазнина и запържваме ситно нарязания праз,гъби и царевица .След като са готови изсипваме в купа.Прибавяме разбитите яйца,натрошеното сирене,сварения ориз и подправките.Объркваме добре.Загряваме тигана/дъното на тигана е 15см/ и слагаме растителна мазнина,след като загрее изсипваме половината от сместта.Пържим докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
Сместта е за две порции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Поздравления, изглежда страхотно
Благодаря Петя!
Публикуване на коментар