12 април 2009
Мъфини с извара и карамелизирани ябълки
Продукти:
2бр. яйца
2ч.ч. захар
100мл. растителна мазнина
100мл. кисело мляко
1ч.ч. безсолна извара
1 1/3ч.ч брашно
3бр. ябълки/средно големи/
1ч.л. бакпулвер
11/2ч.л. канела
1/2ч.л. смлян карамфил
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме на кубчета ябълките.Във съд, изсипваме една чаена чаша захар и оставяме леко да се карамелизира.Котлона в началото трябва да е силен,но после намаляме,за да не потъмнее карамела.Сипваме ябълките при карамела и лекичко ги объркваме от време на време,докато се изпари сока, който пускат.Накрая слагаме канелата и карамфила.Оставяме да престои около половин час.Може да си приготвите тази смес и от предния ден.
Във купа разбъркваме последователно яйцата,една чаена чаша захар,изварата,растителната мазнина и киселото мляко.Отделно смесваме брашното със бакпулвера и 1/2чаена лъжичка канела.Добавяме сухата смес към мократа.Объркваме добре.Накрая изсипваме карамелизираните ябълки,объркваме добре и разпределяме в намазнените предварително форми за мъфини.Печем на загрята фурна до готовност.Забодена клечка трябва да излезе суха.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар