Продукти:
700-800гр. пилешки гърди без кожа
5стр. лук
1 1/2ч.ч. моркови нарязани на ленти
3к.ч. ориз
1ч.л. къри
1ч.л. джинджифил на прах
1ч.л. куркума
черен пипер
сол
Приготвяне:
Задушаваме лука и нарязаните моркови,после добавяме и пилето ,задушаваме докато си промени цвета.Доливаме с гореща вода и оставяме да ври до готовност.Запържваме ориза,слагаме обезкостеното пиле,заливаме с 9к.ч от бульона,поръсваме със сол,чер пипер,къри,джинджифил и куркума.Печем на загрята фурна.Ориза не се разбърква по време на печене,за да не се скаши ориза.
0 коментара:
Публикуване на коментар