19 април 2009
Мариновани пилешки руладини със сусам на фурна
Продукти:
4бр. пилешки филета/около един килограм/
200гр. извара
2стръка лук
1бр. сварено яйце
200гр. гъби
1к.ч. бейби морковчета
2скл. чесън
1с.л. майонеза Краси
1/2к. кисело мляко
1с.л. горчица
1к.ч. сусам
черен пипер
джинджифил
сол
Приготвяне:
на плънката:
Нарязва се пресния лук и пънчетата на гъбите на ситно.Чесъна се начуква.Във тиган със загрята 2-3с.л. мазнина се сотира чесъна,след него лука,морковите и гъбите.Оставя се да поизстине малко.Във купичка се слага изварата,гъбите с лука,нарязаното яйце
една щипка джинджифил и се обърква добре.Тази смес ще послужи за пълнене на руладините.
на марината:
Във купичка се смесват киселото мляко,майонезата,горчицата,сусама и солта.
на руладините:
Измитите филета се срязват почти до края на две.Отварят се и върху тях се слага свежо фолио и се начукват.Поръсват се със сол,черен пипер и джинджифил.Намазват се дебело със сместта и се завиват.Забучват се със клечки,за да не се отворят.Нареждат се пилешките руладини в намазнена тавичка.Отстрани се нареждат гъбите.Залива се с маринатата и се оставя в хладилник за няколко часа.Пече се в загрята фурна до готовност.Преди да сервираме изваждаме клечките.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Рулцата са доста сполучливи.Много ни харесаха.
Удоволствие е за мен,че сте се доверили на рецептата.Благодаря!
Публикуване на коментар