30 април 2009

Фокача с кашкавал

Фокача с кашкавал

Продукти:

1бр.яйце
2 1/2 ч.ч. брашно
200мл вода
1ч.ч.насърган кашкавал
1/2ч.ч. кашкавал на кубчета
1п. суха мая/7гр. или 1/2п.свежа мая/
3с.л.зехтин
1к.ч. нарязан лук
1к.л. сол
морска сол
риган

Приготвяне:

Разтваряме маята във 100мл топла вода.Оставяме да шупне.Пресяваме брашното,правим кладенче и изсипваме шупналата мая,разбитото яйце,останалото количество вода,зехтина,
настъргания кашкавал и омесваме тестото.Оставяме да втаса около час.Разстиламе тестото в намазнена тавичка.Набучваме кубчетата кашкавал,намазваме със зехтин,поръсваме с морската сол и подправките.Оставяме да втаса около 30-40 мин.Печем в загрята фурна до зачервяване.

1ч.ч.=250мл
тавата е с диаметър 28см

2 коментара:

Federica Simoni каза...

Wow deve essere buonissima!!! complimenti!

Nanita каза...

Fokachata è celeste gusto

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB