07 май 2009
Патладжанени тимбалчета
Продукти:
2бр. патладжан/около килограм/
5бр. яйца
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1ч.ч. натрошено сирене
1/2ч.ч. нарязани домати
1/2к.ч. нарязан копър
1к.ч. настърган кашкавал
3скл. чесън
сол
растителна мазнина за намазване на тимбалчетата
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на тънки ленти/около 3мм/.Оставяме да престои около час в подсолена вода.Отцеждаме и оставяме да се подсушат патладжанените ленти.Гриловаме патладжана в намазнен грил тиган.Приготвяме сместта за пълнежа от яйцата,нарязания лук,сиренето,доматите и подправките.Със четка намазваме всяко тимбалче с мазнина.Облепваме с лентите патладжан и разпределяме сместта в тимбалчетата.Печем на водна баня,докато се стегне сместта.Изваждаме от тимбалчетата,обръщаме ги в тавичка,поръсваме с кашкавал и леко запичаме.
Рецептата е за 8бр. тимбалчета
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар