10 май 2009

Фокача с кашкавал и сирене




Продукти:

2бр.яйца
1ч.ч. айран
50мл. топла вода
3с.л. зехтин
1ч.ч. настърган кашкавал
1/2ч.ч. кашкавал на кубчета
1/2ч.ч. сирене на кубчета
1бр. малък домат,нарязан на филйки
1п. суха мая или 1/2п свежа ная
3ч.ч. брашно
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
морска сол за поръсване
риган

Приготвяне:

Разтваряме маята във 50мл топла вода.Оставяме да шупне.Прибавяме 1/2ч.л. и 1ч.л. сол и разбъркваме.Пресяваме брашното,правим кладенче и изсипваме шупналата мая,разбитите яйца,айряна,зехтина,настъргания кашкавал и омесваме тестото.Оставяме да втаса около час.Разстиламе тестото в намазнена тавичка,като оставяме един сантиметър разстояние до края на тавичката.Намазваме със зехтин.Набучваме кубчетата кашкавал и сирене.Нареждаме филийките домати ,поръсваме с морската сол и подправките.Печем в загрята фурна до зачервяване.

1ч.ч.=250мл
тавата е с диаметър 28см

9 коментара:

Federica каза...

Mmmm.. queste focaccia deve essere buonissima!
me ne prendo un pezzo!!! ciao!!

Nanita каза...

Благодаря Federica!Твоите думи са голям комплимент за мен!

Анонимен каза...

Случайно попаднах тук и останах зашеметена.Толкова хубави рецепти намерих.Nanita поздравления!!!
Блога ви е стахотен!!!

Nanita каза...

Анонимен,сърдечни благодарности!Ще се радвам да ме посещавате честичко!Хубав ден!

Анонимен каза...

Здравейте Нанита!
Тук съм за втори път във вашия чудесен блог, с прекрасните рецепти, които ми допаднаха много.
Вече е в отметки, любимият ми блог - тази вечер се спрях на две рецепти - едната с пиле, другата фокачата с кашкавал и сирене. Направих я вечерта и изневиделица ми дойде и гостенка. Така стана, че оставих тестото да втаса и излязохме с детенце на разходка, а като се прибрахме, тестото вече преливаше от купата, тогава дойде и приятелката ми, докаго си бъбрехме сладко с нея, фокачата стана готова и я нападнахме всички.
Още с първата хапка - аз, мъжа ми, приятелката, свекърва ми и племенницата останахме възхитени от страхотният вкус и вид. ммммм, облизахме си пръстите и от нея не остана нищо, а рецептата вече е в джобчето на приятелката, която още утре е решена да я сътвори.
Благодаря Ви от сърце!
С уважение: Линда

Nanita каза...

Това е една от любимите ми фокачи.Благодаря за одобрението!Вкусна и усмихната седмица!

Анонимен каза...

Здравейте,и аз да кажа,че фокачата е страхотно вкусна.За пръв път втасало тесто ми става така хубаво.Благодарности и късмет!

Анонимен каза...

Фокачата е прекрасна... неземно вкусна! Изядохме я топла и трохичка не остана :-)

Анонимен каза...

Правя я за 3ти път и всички пъти става много вкусна, но тестото никога не увеличава обема си. Та се чудя... нормално ли е?

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB