28 май 2009

Изварени "Ушки","Творожное Печенье Ушки".




Продукти:

200гр. извара
200гр. масло
200гр. брашно
1п ванилия

Приготвяне:
Замесваме тесто от изварата,кравето масло ,брашното и ванилията.Разточваме с точилка лист с дебелина 3-4мм.Изрязваме кръгчета,като използваме подходяща формичка или стъклена чаша.От едната страна потапяме кръгчето в захар и сгъваме на две,като захарта остава от вътрешната страна.После потапяме полукръгчето в захар и отново сгъваме по същия начин.Полученото триъгълниче потапяме в захарта и слагаме в тавичка, върху намазнена хартия за печене, със "захарната" страна нагоре.
Другият вариант е да се откъснем от тестото топче,голямо колкото орех.Оформяме с ръце кръгче и процедираме по същия начин.
Печем до порозовяване.


Рецептата е от тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB