23 май 2009

Патладжанени рулца с тиквички и спанак




Продукти:

2бр. големи патладжана
1бр. средно голяма тиквичка
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1/2ч.ч. нарязани домати
1/2ч.ч. натрошено сирене
1/2ч.ч. настърган кашкавал
1/2ч.ч. бейби морковчета
1к.ч. сотиран спанак
3скл. чесън
1к.ч. магданоз
1ч.л. босилек
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 2-3мм.Оставяме в подсолена вода за около 1-11/2час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.Гриловаме патладжаните и оттегляме настрани.
Настъргваме тиквичката и я запържваме в тиган,докато намали обема си наполовина.Прехвърляме в купа.Добавяме нарязания лук,доматите,спанака,сиренето,морковчетата,чесъна,магданоза,босилека и солта.Объркваме добре.
В началото на всяка лента слагаме една супена лъжица от тази смес и завиваме на руло.Нареждаме в намазнена тавичка.Ако остане от сместа,разпределяме около рулцата.Заливаме с гореща вода,така че леко да покрие рулцата.Печем в силно нагрята фурна,докато водата изври.Поръсваме с кашкавал и леко запичаме.
Ако са останали патладжанени ленти,ги нарязваме на кубчета и разпределяме между рулцата .Можете да използвате и за направата на разядка от патладжан ,като разделите количеството на продуктите наполовина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB