01 юни 2009
Кюфтета от тиквички с овесени ядки
Продукти:
1бр.яйце
2ч.ч. настъргани тиквички
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан копър
1к.ч. овесени ядки
1к.ч. царевичен грис
1к.л. сол
чер пипер
царевичен грис за овалване
Приготвяне:
Във купа слагаме настърганите тиквички.Добавяме яйцето,овесените ядки,пресния лук,копъра,царевичния грис и подправките.Омесваме сместа.Тиквичките не се отцеждат.Оставяме да престои около един-два часа.Това се прави за да може овесените ядки да поемат сока от тиквичките и да се спои сместа.С мокри ръце оформяме топче от сместа,овалваме го в царевичния грис и леко го притискаме.Нареждаме в тавичка с мазнина.Печем в гореща фурна около двадесетина минути,докато се образува коричка на кюфтетата.Доливаме гореща вода и печем до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
6 коментара:
Много интересна рецепта.Искам да попитам, колко вода се налива накрая и трябва ли да изври или остава сос?
Този коментар бе премахнат от автора.
Здравейте!Водате почти покрива кюфтетата/да се вижда горната част/, оставя се да изври и те остават на мазнина.Бихте ли споделили резултата.Благодаря!
Направих кюфтенцата точно както е написано, но сместта беше толкова течна, че се нямаше как да се оформят топчета, който да се овалват в грис. Наложи ми се да добавя брашно за да ги посгъстя поне мъничко и накрая колкото и да не ми се искаше ги опържих, защото нямаше как да ги направя по описания начин, дали все пак не е по-добре тиквичките да се отцедят?
Направих ги без да наливам вода накрая, и пак си станаха супер...
Радвам се!
Публикуване на коментар