11 юли 2009
Шоколадови бисквити с фъстъчено масло
Продукти:
за шоколадовата смес:
1бр.яйце
1ч.ч. захар
1п. краве масло/125гр/
1ч.ч. прясно мляко
100гр. какао
50гр. натурален шоколад или кувертюр
3ч.ч. брашно
1ч.л. ванилия
1п. бакпулвер
за фъстъчената смес:
Използваме това бисквитено тесто.
Разбиваме яйцето със захарта и кравето масло.Добавяме при непрекъснато бъркане прясното мляко.Когато сместа стане хомогенна прибавяме какаото и настъргания шоколад.Брашното объркваме добре със бакпулвера и ванилията.Изсипваме във шоколадовата смес и започваме да бъркаме със лъжица.Когато брашното се усвои,омесваме добре.Прибираме в хладилник.
През това време приготвяме бисквитеното тесто с фъстъчено масло.Изваждаме шоколадовото тесто от хладилника.
Разделяме на топчета големи колкото орех.Оформяме всяко топче,правим в средата вдлъбнатина и поставяме в нея голямо,колкото маслина топче от фъстъченото тесто.Леко притискаме от двете страни.
Нареждаме в тава,върху хартия за печене.Печем в загрята фурна/не повече от 180градуса/ за около 15-20мин.
1к.ч =120 мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар