28 юли 2009
Патладжан бюрек
Продукти:
2бр. патладжан
3бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
1/2к.ч. нарязан магданоз
2скл. счукан чесън
растителна мазнина
брашно
сол
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на филийки с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го.Пържим в сгорещена мазнина от двете страни.Изпържените филийки патладжан слагаме върху домакинска хартия .
Приготвяме смес от едно яйце,сиренето,нарязания магданоз,начукания чесън и солта.Слепваме филийките и панираме последователно в брашно и разбити яйца.
Пържим в сгорещена мазнина до придобиване на златист цвят.
Поднасяме с подлучено кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар