28 юли 2009

Патладжан бюрек



Продукти:

2бр. патладжан
3бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
1/2к.ч. нарязан магданоз
2скл. счукан чесън
растителна мазнина
брашно
сол


Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на филийки с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го.Пържим в сгорещена мазнина от двете страни.Изпържените филийки патладжан слагаме върху домакинска хартия .

Приготвяме смес от едно яйце,сиренето,нарязания магданоз,начукания чесън и солта.Слепваме филийките и панираме последователно в брашно и разбити яйца.
Пържим в сгорещена мазнина до придобиване на златист цвят.
Поднасяме с подлучено кисело мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB