25 август 2009

Пилешки джоб




Продукти:

6бр. големи пилешки филета

за плънката:

1к.ч. шунка нарязана на малки кубчета
1к.ч. нарязани мариновани краставички
1бр. яйце нарязано на дребно
1к.ч. мариновани гъби /нарязани/
1к.ч. бейби морковчета
1/2к.ч. царевица
1/2к.ч. нарязано топено сирене
2с.л. горчица


Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Сцепваме леко в средата и с ножа "обикаляме" филето по хоризонтала,така че да се среже на две.Получава се джоб на който отвора е отгоре,а не встрани.Поръсваме със сол и чер пипер и обтриваме.
В купа объркваме продуктите за плънката.Напълваме филетата,забучваме клечка и нареждаме в подмазана тавичка.Доливаме малко пилешки бульон.Печем в силно сгорещена фурна.Малко преди да са готови поръсваме с кашкавал и изчакваме няколко минути.Изключваме фурната и оставяме кашкавала да се разтопи.
Може да се използва и маринатата за пилешко филе с орехова плънка или да долеете малко бира и вода.

1к.ч.=100мл.

Този начин на срязване научих от Пепчо.
Начина на срязване може да видите тук.
Благодаря на Пеп-чо за линка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB