25 август 2009

Ръжен хляб





Продукти:

280мл айран
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
2 1/4 ч.ч ръжено брашно
2 3/4ч.ч. бяло брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
брашно за поръсване

Приготвяне:

Слагаме последователно в машината айран,захар,сол и растителна мазнина.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме със суха мая за хляб.Включваме на програма месене с втасване.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото и го слагаме на набрашнен плот.Оформяме хляба,поръсваме с брашно и правим разрези с ножа.Прехвърляме в тава и оставяме да втаса още 30-40мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.


1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB