25 август 2009
Ръжен хляб
Продукти:
280мл айран
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
2 1/4 ч.ч ръжено брашно
2 3/4ч.ч. бяло брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
брашно за поръсване
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината айран,захар,сол и растителна мазнина.Смесваме брашната и добавяме в машината за хляб.Поръсваме със суха мая за хляб.Включваме на програма месене с втасване.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото и го слагаме на набрашнен плот.Оформяме хляба,поръсваме с брашно и правим разрези с ножа.Прехвърляме в тава и оставяме да втаса още 30-40мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Използвах тези съвети за приготвяне на хляб и това упътване за по-добро тесто на Ердинч
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар