05 август 2009
Кюфтета с кашкавал
Продукти:
600-700гр. мляно месо
1ч.ч. мокри хлебни трохи
100мл. прясно мляко
1бр.яйце
1к.ч. нарязан или смлян лук
1к.ч. нарязан магданоз
1 1/2ч.ч. настърган кашкавал
черен пипер
сол
Приготвяне:
Всички продукти без кашкавала омесваме много добре.Оставяме каймата да отлежи един час в хладилник.Правим топчета,като в средата слагаме щипка/около 1к.л./настърган кашкавал.Овалваме в брашно и нареждаме в намаслена тавичка.Доливаме около един пръст гореща вода.Печем в силно загрята фурна,като обръщаме да се изпекат и от двете страни.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар