20 септември 2009
Пилешки дробчета с ориз на фурна
Продукти:
600-700гр. пилешки дробчета
1ч.ч. нарязан на едро лук
1 1/2ч.ч. нарязани на едро моркови
2бр. червен пипер
1бр. нарязан домат
2к.ч. ориз
1кубче пилешки бульон
550мл. вода
чер пипер
щипка босилек
растителна мазнина
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Измиваме и накисваме ориза във вода за около 30мин.След това измиваме добре под течаща вода и оставяме да се отцеди.
Включваме фурната на 220-240градуса.
Запържваме лука,морковите,домата и пипера.След 6-7мин. прибавяме ориза и оставяме да се пържи още толкова.След това слагаме едно по едно измитите дробчета,като ги отцеждаме добре.Оставяме да се пържи,като лекичко ги разбъркваме докато побелеят.
Изсипваме в тавичка.Подравняваме,поръсваме с подправките и заливаме с горещ пилешки бульон.Печем в загрята фурна.
По желание може да поръсите със настърган кашкавал и да го оставите да се позапече.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
9 коментара:
Страхотна рецепта,днес ще я изпробвам.Много апетитно изглежда на снимката>Браво!
Здравче,ще се радвам да се одобри във вашия дом!
Спорна и спокойна седмица!
Нанита,рецептата е страхотна,определено ще присъства на трапезата ни често,хареса я много семейството ми.
Здравчето,радвам се!Поздрави!
strahotna recepta mn spolu4livo,dori s malki otkloneniq i lipsi stana mn VKUSNO ZA KOETO BLAGODARQ!!!!!:)))0
и аз днес мятам да я пробвам!! :)
Надявам се да ви хареса.Поздрави!
I az shte q prigotvq za vecherq :)))
da biva si q no s tozi bosilek nestava
Публикуване на коментар