25 октомври 2009
Царевичен мини пай с ябълки
Продукти:
1к.ч царевично брашно
1 1/2ч.ч. бяло брашно
1белтък
60гр. краве масло
1с.л. кисело мляко
1ч.л. ванилия
1ч.л. бакпулвер
за плънката:
2бр. големи ябълки/обелени и нарязани на малки парченца/
60гр. краве масло
2с.л. фини овесени ядки
3с.л. брашно
1ч.л. канела
Приготвяне:
Загряваме 2-3с.л. вода и пускаме ябълките в нея.Оставяме 4-5мин.,за да омекнат леко.Оттегляме настрана.
В купа смесваме нарязани парченца студено краве масло,захар,царевично брашно,една чаша брашно,ванилия и бакпулвер.Претриваме между пръстите за да станат на "трохи".Прибавяме разбит с една супена лъжица белтък.Омесваме тесто,като накравя прибавяме и половин чаена чаша брашно.Получава се меко,леко лепкаво тесто.Разделяме на дванадесет части.От всяка част разточваме питка и облепяме форма за мъфин/или малка тавичка/ и така докато запълним всичките гнезда.Прибираме в хладилна камера.
Включваме фурната за загрява до 200градуса.
В купа смесваме брашно,фини овесени ядки,краве масло и канела.Правим "трохи".Половината изсипваме при ябълките и объркваме.Изваждаме формата от хладилната камера.Разпределяме ябълките и поръсваме с останалите "трохи".
Печем в загрята фурна.
1к.ч=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Nanita,
харесвам идеите ти с овесени ядки.
Масло, ябълки, канела и ванилия -
тези аромати и вкусове са ми любими.
Чудесна идея за днешният празник.
Хубав и усмихнат, Диана
Благодаря Диани!Признавам,поръсвам с тях повечето сладкиши които правя,включително и хляба.
Хубава вечер и спорна седмица!
Публикуване на коментар