07 ноември 2009

Руло от мляно месо и картофи



Продукти:

700гр. мляно месо /телешко 50%,свинско 50%/
1к.ч. мокри хлебни трохи
1бр. средноголям полусварен картоф/настърган/
1к.ч. нарязан на ситно праз
1бр. яйце
1к.ч. настърган магданоз
чер пипер
сол

за плънката:

1бр. яйце
2бр. сварени картофи/намачкани/
1к.ч. царевица
1к.ч. нарязан пресен лук или праз
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със яйце,един настърган сварен картоф,мокри хлебни трохи,нарязан праз/лук/,магданоз и подправките.Оставяме в хладилник за повече от час.
В купа намачкваме добре два сварени картофа.Прибавяме към тях царевица,нарязан праз,магданоз,чер пипер и сол.Объркваме добре.
Намазняваме един лист хартия за печене.Изсипваме мляното месо и разстиламе във форма на правоъгълник с размери 30-35см.Заравняваме.Отделяме 1/4 от плънката.Останалата плънка нареждаме ,така че да останат свободни по два сантиметра по всички краища.Завиваме на руло,като повдигаме с хартията за печене.Слагаме рулото в тавичка.
Отгоре разпределяме останалата плънка,като леко притискаме.Покриваме със фолио.
Печем около 40мин.Изваждаме тавичката, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.
Сервираме със задушени зеленчуци или пържени картофи.

Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.
От тази смес може да направите две малки рула.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...