20 ноември 2009
Ябълкови бонбони
Продукти:
2бр. големи ябълки
3/4ч.ч. захар
60гр.краве масло/маргарин/
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1к.ч. смлени орехи
1к.ч. овесени ядки
1к.ч. натрошен бял шоколад
1ч.л. канела
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Измиваме и обелваме ябълките.Нарязваме на дребно и слагаме в купа.Претриваме царевичното брашно с краве масло докато се образуват "трохи" и прибавяме към ябълките.Добавяме захар,овесени ядки,орехи,камела и ванилия.Объркваме добре и изсипваме в намазнена тавичка.Печем в загрята фурна докато омекнат ябълките.
Оставяме леко да изстинат и смиламе в блендер.
Прехвърляме в малка купа и покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около 1-2часа.
От сместа оформяме топчета и нареждаме в кутия върху хартия за печене.Преди поднасяне овалваме в пудра захар или смлени орехи.
1к.ч.=100гр
1ч.ч.=200гр
Може да се използва при хора на безглутенова диета,като се заменят овесените ядки с орехи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Много интересна рецепта, от къде черпиш такива идеи смаена съм..
Поздрави и лека вечер.
Лати,внимавала съм в училище.Това е причината да импровизирам при приготвянето на повечето ястия и десерти, според моя вкус и предпочитания.
Хубава вечер!Целувки!
I like it :)
Публикуване на коментар