17 ноември 2009
Тайландска пилешка салата
Продукти:
1бр. пилешки гърди/около 300гр./
1к.ч. нарязана печена червена чушка
1с.л. джинджифил
3скл. чесън
сока от 1лимон
3с.л. сусам
1с.л. соев сос
2ч.ч. нарязано на ситно зеле
1к.ч. нарязан праз
растителна мазнина
сол
Приготвяне:
Нарязваме на много ситно пилешкото месо.Объркваме със сок от лимон,джинджифил,счукан чесън и соев сос.
Загряваме растителна мазнина и запържваме пилешкото месо и нарязаната червена чушка.Когато остане на мазнина прибавяме и сусама.Посоляваме.Оставяме още няколко минути на котлона.В чиния слагаме нарязаното зеле и разпределяме отгоре готовото пилешко месо.
Рецептата е от Nadja_sp.Може да видите оригиналната рецепта тук.Направила съм някои корекции съобразно моите предпочитания.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Ммм чудесна салатка Нанита, много харесвам такива салати. Поздрави и хубав ден :)
Чудесна салатка и със сусамче-много вкусно.Поздрави!
Мими,Дани,благодаря ви!Салатката може да се предложи и като лека вечеря.Хубава вечер!
Публикуване на коментар