19 ноември 2009

Мухамара- дип с печени червени чушки


Продукти:

5бр. печени червени чушки/обелени/
1к.ч. хлебни трохи
1к.ч. зехтин
3/4ч.ч счукани орехи
1/2ч.л. нарязана люта чушка
3скл. скилидки счукан чесън
1ч.л. лют пипер
1 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. смлян кимион
сол
магданоз

Приготвяне:


Слагаме в блендера печения пипер и пускаме няколко пъти на "пулс"/до получаването на много малки парченца/.
В купа смесваме пипера с  1к.ч. хлебни трохи,1к.ч. зехтин,3/4ч.ч счукани орехи,
1/2ч.л. нарязана люта чушка,3скл. скилидки счукан чесън,1ч.л. лют пипер ,1 с.л. лимонов сок,
1/4 ч.л. смлян кимион и сол.Объркваме.Поръсваме с малко магданоз.



Рецептата по която правих този дип може да намерите тук

9 коментара:

Maria каза...

Страхотна разядка, много харесвам такива, ще я опитам обезателно! Блгодаря за идеята!

Paula каза...

Здравейте, ми хареса съставки в тази рецепта. Той яде хляб с месо??? Разкажи ми повече?

Благодарности. Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

Nanita каза...

Mими,приготвя се бързо и лесно.Прегръдки!

Paula,thank you for your interest ... "This tasty, well-known Syrian dish,
which adds color to any meal, can be
served as an appetizer or a salad."....and meat..
Beautiful day!

ghost13 каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
ghost13 каза...

Чудесно изглежда аз от доста време и се каня, ама е крайно време да я направя...
И с това ръжено хлебче изглежда много примамливо...
Поздрави и много целувки!

Dani каза...

Много хубава разядка-доста хляб ще похапнем с нея.Поздрави!

Federica Simoni каза...

davvero gustosa e appetitosa! ciao!

Dimitrana S. каза...

Да си оближеш пръстите! Чудна разядка :-)

Спокойна вечер, Нанита и хубаво утре!

Nanita каза...

Лати,Дани,Дими,благодаря ви за похвалните думи!
Хубава вечер!
Federica,baci!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB