05 декември 2009

Шоколадови бонбони с овесени ядки





Продукти:

1к.ч. мусковадо
60мл прясно мляко
200гр. натрошен натурален шоколад или кувертюр
1ч.ч. смлени фини овесени ядки
1к.л. растителна мазнина
1к.л. ванилия

Приготвяне:

Загряваме в купа прясно мляко и захар докато тя се разтопи.Прибавяме натрошения шоколад и разбъркваме.Оттегляме от огъня и бъркаме докато шоколада се разтопи.Ако е необходимо отново връщаме на котлона за няколко минути.Внимаваме шоколадовата смес да не завира.Прибавяме смлени фини овесени ядки, растителна мазнина и ванилия.Объркваме добре и оставяме да изстине.Преди да се стегне шоколадовата смес разбиваме с пасатор,докато се получи хомогенна смес.Прибираме в хладилник за да се стегне сместа.
Оформяме шоколадовите бонбони и овалваме в шоколадови поръски,пръчици или какао.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

3 коментара:

Milen@ каза...

Изглеждат вълшебно, Нанита! А овесените ядки са извинение да се хапнат повечко от тези вкусотии :-)

Честит Никулден!

Поздрави, Милена

Ljilja каза...

You have great recipes. I like this a lot :))

Nanita каза...

Ох...изчезнаха за минути и се оглеждат дали не съм прибрала още някое бонбонче ....хи хи.Благодаря ти Milen@ за прекрасните думи!Спорна и ведра седмица!
Ljilja,i am upset! nice day!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB