05 декември 2009
Шоколадови бонбони с овесени ядки
Продукти:
1к.ч. мусковадо
60мл прясно мляко
200гр. натрошен натурален шоколад или кувертюр
1ч.ч. смлени фини овесени ядки
1к.л. растителна мазнина
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Загряваме в купа прясно мляко и захар докато тя се разтопи.Прибавяме натрошения шоколад и разбъркваме.Оттегляме от огъня и бъркаме докато шоколада се разтопи.Ако е необходимо отново връщаме на котлона за няколко минути.Внимаваме шоколадовата смес да не завира.Прибавяме смлени фини овесени ядки, растителна мазнина и ванилия.Объркваме добре и оставяме да изстине.Преди да се стегне шоколадовата смес разбиваме с пасатор,докато се получи хомогенна смес.Прибираме в хладилник за да се стегне сместа.
Оформяме шоколадовите бонбони и овалваме в шоколадови поръски,пръчици или какао.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Изглеждат вълшебно, Нанита! А овесените ядки са извинение да се хапнат повечко от тези вкусотии :-)
Честит Никулден!
Поздрави, Милена
You have great recipes. I like this a lot :))
Ох...изчезнаха за минути и се оглеждат дали не съм прибрала още някое бонбонче ....хи хи.Благодаря ти Milen@ за прекрасните думи!Спорна и ведра седмица!
Ljilja,i am upset! nice day!
Публикуване на коментар