11 декември 2009

Пълнена шоколадова торта с кокос




Продукти:

2бр. яйца
60гр. разтопено краве масло
150мл прясно мляко
1к.ч. тъмно какао
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.ч. настърган натурален шоколад


за кокосовия крем:

40гр.кокосови стърготини /1пакетче/
1к.ч.прясно мляко
1к.ч. захар
1 1/2ч.ч. ванилов крем на д-р Йоткер/без варене/Крема трябва да е плътен.

Приготвяне:

на кокосов крем:

В купичка слагаме прясно мляко и захар.Оставяме да заври и изсипваме кокосовите стърготини.Лекичко бъркаме сместа на котлона около 6-7мин.Охлаждаме и прибираме в хладилник за 2-3часа.Прибавяме към кокосовата смес лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане ванилов крем.

на блата:

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.Прибавяме кравето масло и после прясното мляко. Най-накрая добавяме какаото,ванилията,брашното с бакпулвера,и настъргания шоколад.Объркваме добре и изсипваме върху хартия за печене във висока тава с диаметър 18см. Пече се в предварително загрята умерена фурна, като се проверява с дървена клечка за зъби. Тя трябва да остане изцяло суха.
Изстиналия блат поставяме върху подложка.С нож се очертаваме кръг 2см навътре.Изгребваме се с лъжица блата до половината от височината на тортата.
Наситняваме и смесваме с кокосовия крем.Объркваме добре и пълним тортата с него.Оставяме да престои в хладилник няколко часа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тортата е с диаметър 18см.

3 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
толкова хубави неща си приготвяла.
Всичко ми харесва,
а тази торта е страхотна.
Оригинално оформление и изобилие от аромати.
Поздрав сърдечен, Диана

Nanita каза...

Благодаря ти Диани!С нетърпение очаквах твоето завръщане.То ми носи много радост и усмивки.
Прегръдки!
Хубава вечер!

Toni каза...

Страхотна торта, Нанита! Лесна, бърза и не се съмнявам - вкусна.

Поздрави и :-)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB