11 декември 2009
Пълнена шоколадова торта с кокос
Продукти:
2бр. яйца
60гр. разтопено краве масло
150мл прясно мляко
1к.ч. тъмно какао
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.ч. настърган натурален шоколад
за кокосовия крем:
40гр.кокосови стърготини /1пакетче/
1к.ч.прясно мляко
1к.ч. захар
1 1/2ч.ч. ванилов крем на д-р Йоткер/без варене/Крема трябва да е плътен.
Приготвяне:
на кокосов крем:
В купичка слагаме прясно мляко и захар.Оставяме да заври и изсипваме кокосовите стърготини.Лекичко бъркаме сместа на котлона около 6-7мин.Охлаждаме и прибираме в хладилник за 2-3часа.Прибавяме към кокосовата смес лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане ванилов крем.
на блата:
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.Прибавяме кравето масло и после прясното мляко. Най-накрая добавяме какаото,ванилията,брашното с бакпулвера,и настъргания шоколад.Объркваме добре и изсипваме върху хартия за печене във висока тава с диаметър 18см. Пече се в предварително загрята умерена фурна, като се проверява с дървена клечка за зъби. Тя трябва да остане изцяло суха.
Изстиналия блат поставяме върху подложка.С нож се очертаваме кръг 2см навътре.Изгребваме се с лъжица блата до половината от височината на тортата.
Наситняваме и смесваме с кокосовия крем.Объркваме добре и пълним тортата с него.Оставяме да престои в хладилник няколко часа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тортата е с диаметър 18см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Нанита,
толкова хубави неща си приготвяла.
Всичко ми харесва,
а тази торта е страхотна.
Оригинално оформление и изобилие от аромати.
Поздрав сърдечен, Диана
Благодаря ти Диани!С нетърпение очаквах твоето завръщане.То ми носи много радост и усмивки.
Прегръдки!
Хубава вечер!
Страхотна торта, Нанита! Лесна, бърза и не се съмнявам - вкусна.
Поздрави и :-)
Публикуване на коментар