23 декември 2009

Сиропиран тиквеник



Продукти:

1п. кори за баница
1кг тиква
3/4ч.ч. захар
1к.ч. смлени бисквити/галета/
1к.ч. начупени орехи
растителна мазнина за поръсване
1ч.л. канела
1к.л. ванилия
1к.ч. кандирани портокалови корички

орехи за поръсване

за захарния сироп:

2ч.ч. захар
3ч.ч. вода
лимонов сок няколко капки



Обелваме тиквата и настъргвам на едро ренде.Загряваме мазнината и задушаваме тиквата докато стана на пюре.Оставям я да изстине.Прибавяме 1ч.ч. захар,ванилия,канела,3-4с.л. галета/смлени бисквити/ и начупени орехи.Объркваме добре.Един пакет кори разделяме на две.Сместа също я разделяме на две.Върху хартия за печене слагаме две кори и поръсваме с плънката и така докато свършат половината кори и половината плънка.Корите са все по две.Върху всяка кора поръсваме топло разтопено масло.С помощта на хартията завиваме руло.Слагаме една кора и завиваме цялото руло.После разделяме на десет равни части.Всяко кръгче слагаме легнало върху намазнена тавичка и така всичките.После повтаряме процедурата и с другата половина кори и смес.Поръсваме всяко охлювче с начупени орехи.Печем в загрята фурна.Оставяме да изстине.
Приготвяме сироп от вода захар и накрая малко лимонов сок.Както е горещ заливаме студения тиквеник.Покриваме с хартия и някакъв плат.Оставяме да се охлади.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB