10 април 2009

Оризово руло със спанак



Продукти:

за ориза:
2к.ч ориз/300мл/
2стр. пресен лук
1к.ч. настърган морков
1к.л. къри
сол

за спанака:
600гр. спанак
2скл. чесън
сол

за рулото:
1бр. яйце/сурово/
2бр. яйца/сварени/
1ч.ч бейби морковчета
1ч.ч. сирене/натрошено/
2/3ч.ч кашкавал /настърган за поръсване/



Приготвяне:

Слагаме 900мл вода да възври.През това време запържваме ориза ,лука и морковите.Когато са готови, ги заливаме с горещата вода,поръсваме ги с 1ч.л.къри,посоляваме и оставяме на тих огън докато ориза е готов.В намаслен тиган слагаме ситно нарязания чесън за 2-3мин.След това измития и нарязан спанак,докато спанака промени цвета си.Посоляваме.От време на време разбъркваме за да не залепне.
Изстиналия ориз объркваме с едно яйце.Намазняваме един лист хартия за печене.Изсипваме ориза и разстиламе във форма на правоъгълник.Заравняваме.Отгоре поръсваме с натрошеното сирене.Разстиламе спанака,нареждаме нарязаните на две яйца.До тях нареждаме бейби морковчетата и завиваме на стегнато руло.От двете страни завъртаме краищата на хартията,да стане като бонбон.Слагаме рулото в тавичка.Може да сложите хартията в голяма тава и направо там да го завиете.Така е по лесно.Печем около 30мин.Изваждаме тавичката,разрязваме внимателно хартията,отгръщаме я, и поръсваме рулото с настъргания кашкавал.Запичаме.Оставяме рулото да изстине,за да може да се реже по-лесно.
Едно млечно-чесно сос много добре ще допълни ястието.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB