20 април 2009

Картофена тарта със спанак




Продукти:

1кг. картофи
500гр. спанак
2к.ч. натрошено сирене
3стр. пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
3бр. яйца
3бр. сварени яйца
2скл. чесън
1ч.л. риган
сол

Приготвяне:

Обелените картофи се сваряват на пара.Намачкват се със вилица и се оставят да поизстинат малко.Спанака се сотира и отцежда.Към картофите се добавя едно яйце,една кафена чашка сирене,магданоза,зелената част на пресния лук,сол и се обърква добре.Към спанака се добавят две яйца,нарязания на ситно чесън,риган,нарязаната бяла част от лука,сол и се обърква.От хартия за печене се изрязва лист с големината на дъното,на тавичката в която ще се пече.Намазнява се тавичката там където няма хартия за печене.Разстила се картофената смес,така че да образува борд.Изсипва се спаначената смес.Трите сварени яйца се обелват и нарязват на половинки.Подреждат се въху спанака,като леко се притискат.Пече се в загрята фурна до порозовяване.Може да се сервира със млечно-чеснов сос и зелена салата.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB