22 юни 2009

Бърза лятна торта с плодове




Продукти:

1п. шоколадов корнфлейкс от 450гр./едро смлян/
1п. краве масло/125гр./
50мл. течна сметана
1 1/2ч.ч захар
3ч.ч. фини овесени ядки или мюсли
400гр. безсолна извара или сирене "Филаделфия"
1к. заквасена сметана/200гр./
2к. кисело мляко голям процент
600-700гр. плодове по желание,нарязани на дребно
плодове за украса
1п. стафиди/100гр./
1п. ванилия


Приготвяне:

Разбиваме кравето масло с 1/2ч.ч. захар.Прибавяме течната сметана и разбиваме до хомогенна смес.Смиламе на едро с блендер 3ч.ч. шоколадов корнфлекс.Прибавяме го към маслената смес.Намазваме с краве масло откопчаваща се форма за торта.Разстиламе сместа,като леко я притискаме,за да се уплътни и прибираме в хладилна камера да се стегне.

През това време разбиваме изварата с 1ч.ч. захар до кремообразна смес.Добавяме заквасената сметана и на ниска степен разбиваме.Накрая прибавяме киселото мляко и ванилията.Объркваме леко сместа с бъркалка до хомогенност,но без да използваме миксера.
Изваждаме формата от хладилната камера.Разстиламе 1/3 от крема върху подложката.Нареждаме 1/2 от плодовете.Отгоре разстиламе 2ч.ч. финни овесени ядки.Поръсваме със стафидите,разстиламе 1/3 от крема и останалите нарязани плодове.Разпределяме остатъка от корнфлейкса.Изсипваме останалия крем,нареждаме плодовете за украса,като леко ги притискаме и поръсваме с овесените ядки.

Прибираме в хладилна камера за около един час,след което я преместваме в хладилник да отлежи 9-10ч.Преди да освободим тортата от формата, минаваме с мокър нож по края.Окопчаваме формата и освобождаваме тортата.
Има много рецепти за торта с овесени ядки или корнфлейкс.Тази е едно съчетание с много фин вкус.

1ч.ч.=250мл
Диаметър на тортата 20-22см.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB