02 юли 2009

Патладжан бюрек с маслини




Продукти:

2бр. патладжан/около 600-700гр./
3бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
1ч.ч. нарязани маслини
1к.ч. нарязан пресен лук
2скл. счукан чесън
растителна мазнина
брашно и царевичен грис
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.Гриловаме патладжаните и оттегляме настрани.
Във купа слагаме едно разбито яйце,натрошеното сирене,маслините,пресния лук и чесън.
Объркваме добре.Половината от лентите се нареждат в тавичка.Разпределя се сместа върху тях.Похлупва се с останалите ленти патладжан.
Панира се последователно в смес от брашно и царевичен грис,яйца и отново суха смес/брашно и царевичен грис/.Пържим в сгорещена мазнина до придобиване на златист цвят.
Поднасяме с подлучено кисело мляко.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB