11 септември 2009

Овесени сладки със сини сливи



разрез


Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. захар
1п. краве масло/125гр/
100мл. прясно мляко
1ч.ч. смлени фини овесени ядки
3 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1п. ванилия/2гр./

12-13бр. сини сливи нарязани на четири
2-3с.л. смлени фини овесени ядки
2-3с.л. захар
1ч.л. канела

Приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта.Прибавяме яйцата при непрекъснато бъркане.Сипваме прясното мляко и продължаваме да разбиваме с миксер,до получаването на гладка смес.Прибавяме смлени фини овесени ядки.Брашното объркваме с бакпулвер и ванилия.Постепенно добавяме и накрая започваме да месим.Получава се плътна топка тесто.Прибираме в хладилна камера за 30мин.
В купичка смесваме захар,канела и смлени фини овесени ядки.
Измиваме и нарязваме сливите на парчета надлъжно и ги овалваме в канелената смес.
Изваждаме от хладилната камера тестото и разделяме на две.Едната част прибираме в хладилник.Другата част,разделяме на равни части.От всяка правим топче,сплескваме така че да се получи елипсовидна форма.Слагаме в средата резен слива и леко притискаме.
Нареждаме в тава покрита с хартия за печене.Поръсваме с канелената смес.Печем на средна скара около 15мин.Ако е необходимо и няколко минути на горен реотан до зачервяване.
В началото сладките са хрупкави,но след като престоят няколко часа ...омекват.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB